Symposium ‘Check This’

Wat zegt de wetenschap?  

Tijdens het symposium ‘Check This! De kracht van persuasieve communicatie’ op 11 juni jl. werden recente wetenschappelijke inzichten gepresenteerd die bij kunnen dragen aan effectievere pensioencommunicatie.

Hieronder vindt u de sprekers en een pdf met de presentatie.

Prof mr. Mark Heemskerk – DOWNLOAD PRESENTATIE
‘Anything you write can and will be used against you in a court of law’. Dat is het beeld dat veel mensen hebben bij juridische pensioencommunicatie. Is pensioencommunicatie met een juridische bril bekeken het indekken tegen claims of meer dan dat?

Prof dr. Enny DasDOWNLOAD PRESENTATIE
We maken in het dagelijks leven vaak gebruik van overtuigingstechnieken. Dit doen we als we mensen niet kunnen dwingen om iets te doen, maar toch willen dat ze het doen. Onbewust weten we dat overtuigen beter werkt dan puur informatieve boodschappen. Hoe kunnen we dit inzicht toepassen in pensioencommunicatie?

dr. Annemarie van HekkenDOWNLOAD PRESENTATIE
Minister Koolmees schreef op 2 februari dat hij voornemens is de navigatiemetafoor in te voeren als middel om het verwachte pensioen te communiceren. Waar komt deze navigatiemetafoor vandaan? En waar brengt het de deelnemer? Het belang van het juiste ‘mentale plaatje’.

Prof dr. Leo Lentz DOWNLOAD PRESENTATIE
Op welke factoren kunnen we maatwerk leveren en wat zijn de effecten daarvan? En bestaat er zoiets als ‘health literacy’ en ‘financial literacy’?

dr. Gudrun ReijnierseDOWNLOAD PRESENTATIE
Er leven nogal wat misverstanden en vooroordelen als het om pensioen gaat. Communicatie kan helpen deze weg te nemen of om te buigen. De kracht van framing en metaforen. 

 

reflex-footer-button